Om oss

Historia

  • Heart of Sweden startade 1991 när grundarna öppnade ett bageri på Gotland. De bakade till en början alla typer av bakverk såsom kakor, bröd och tårtor.
  • Den första kaklinjen installerades 1995 och Heart of Sweden blev först med att producera Vaniljhjärtan på industriell väg.
  • 2000 flyttades produktionen till Hemse (Gotland), där vi fortfarande finns.

2017 och framåt

  • Alla våra produkter är producerade på smör eller RSPO certifierat margarin.
  • Vår senaste produktionslinje möjliggör för oss att erbjuda marknaden med kakstänger och bollar av olika slag. Dessa produkter har tagits emot väl av marknaden.
  • Vi arbetar med utveckling av glutenfria produkter och har nu i september lanserat glutenfria kakstänger. Dessutom tittar vi på möjligheten att erbjuda marknaden glutenfria muffins.
  • Vi lägger nu stort fokus på export av våra Hjärtan.
  • Vår produktutveckling arbetar med nya produkter för lansering till våren 2018. Mer information kommer längre fram.
  • Alla hjärtans dag är självklart vår största försäljningsperiod.

Vad kan vi göra för er?

  • I vår maskinpark kan vi producera kakstänger, chokladbollar, tryfflar och självklart Hjärtan.
  • Vi producerar Bake off produkter men också produkter som är klara för servering efter upptining.
  • Alla våra produkter levereras frysta, vilket möjliggör en hög flexibilitet för våra kunder.
  • Produktionskapaciteten är 8 000 Hjärtan/kakor per timme på vår stora linje.
  • Vi har 6 olika stansverktyg och 2 fyllnadsstationer. Våra hjärtan kan fyllas med 2 olika fyllningar.
  • Vi har möjlighet att toppa produkterna med strössel.
  • Vi är ensamma i välden om att producera Vaniljhjärtan på industriell väg.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå