Om oss
Historia
- Heart of Sweden startade 1991 när grundarna öppnade ett bageri på Gotland. De bakade till en början alla typer av bakverk såsom kakor, bröd och tårtor.
- Den första kaklinjen installerades 1995 och Heart of Sweden blev först med att producera Vaniljhjärtan på industriell väg.
- 2000 flyttades produktionen till Hemse (Gotland), där vi fortfarande finns.
2019 och framåt
- Alla våra produkter är producerade på smör eller RSPO certifierat margarin.
- Vår senaste produktionslinje möjliggör för oss att erbjuda marknaden med kakstänger och bollar av olika slag. Dessa produkter har tagits emot väl av marknaden.
- Vi lägger nu stort fokus på att exportera våra Hjärtan till andra länder.
- Alla hjärtans dag är självklart vår största försäljningsperiod.
Vad kan vi göra för er?
- I vår maskinpark kan vi producera kakstänger, chokladbollar självklart Hjärtan.
- Vi producerar Bake off produkter.
- Alla våra produkter levereras frysta, vilket möjliggör en hög flexibilitet för våra kunder.
- Produktionskapaciteten är 8 000 Hjärtan/kakor per timme på vår stora linje.
- Vi har 6 olika stansverktyg och 2 fyllnadsstationer. Våra hjärtan kan fyllas med 2 olika fyllningar.
- Vi är ensamma i världen om att producera Vaniljhjärtan på industriell väg.